Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /латиница

На друштвеним мрежама “хајка” на Србе запослене у Оружаним снагама БиХ

Извор: katera.news

Анонимни “Фејсбук” профил под називом “Војна правда” протеклих неколико дана спроводи својеврсну хајку или етикетирање војника запослених у Оружаним снагама БиХ, а који су српске националности.

Особа која управља овим профилом позива све своје пратиоце, односно “Фејсбук” “пријатеље” да му шаљу фотографије (снимке екрана) својих пријатеља Срба на “Фејсбуку”, посебно оних који су запослени у Оружаним снагама БиХ и њихове личне податке и приватне фотографије објављује у јавности.

Фото: katera.news

Читалац katera.news портала који је желио остати анониман, а запослен је у Оружаним снагама БиХ, указао је на овај проблем, гдје се путем друштвених мрежа врши одређена хајка и етикетирања војника ОС БиХ српске националности.

Он каже да се на овакав начин изазива узнемиреност етикетираних припадника Оружаних снага БиХ на друштвеним мрежама, чиме се може изазвати и додатни осјећај несигурности њих и њихових породица.

Фото: katera.news

На бројним објавама на овом профилу приказане су личне фотографије војника Оружаних снага БиХ, углавном српске националности.

Поред тога, овај профил на незаконит начин објављује и користи ознаке Оружаних снага БиХ, наносећи им тиме додатну штету и нарушавајући њихов и углед њихових припадника. 

Фото: katera.news

Како Катера сазнаје, овај случај је пријављен надлежним органима и у току је рад на расвјетљавању овог случаја и откривања ко стоји иза овог “Фејсбук” профила.

Filter 2019