Fri. Oct 15, 2021
ћирилица /латиница

Министарство просвјете Српске: Ако епидемиолошка ситуација буде као сада, настава ће бити редовна

Извор: Глас Српске

Организација васпитно-образовног процеса од почетка наредне 2021/2022. школске године ће бити усклађена са епидемиолошком ситуацијом у том тренутку.

-Уколико би епидемиолошка ситуација била слична тренутној, која је стабилизована, опредјељење Министарства просвјете и културе Српске је да се извођење наставе организује тако да наставни час поново траје 45 минута те да не буде подјеле одјељења у групе – рекли су у овом министарству за портал Мондо.

Одлука о томе, како наводе ће, као и до сада, бити благоворемено усаглашена са званичним ставом Института за јавно здравство Републике Српске, односно Републичког штаба за ванредне ситуације.

Појава вируса корона у марту прошле године измијенила је начин одвијања наставе у свим школама Републике Српске. Ђаци су од тада друго полугодиште похађали искључиво онлајн и преко ТВ програма.

Настава је у школској 2020/2021. години организована тако да ученици ипак одлазе у школу, али уз бројне епидемиолошке мјере, попут ношења маски, дезинфиковања руку и дистанце.

Часови су трајали 20 минута, а одјељења су била подијељена у двије групе са максимално 15 ученика по групи.

Настава у школама је и у прошлој школској години због лоше епидемиолошке ситуације неколико пута била обустављана на краћи период, а ђаци су прелазили на онлајн учење.

Filter 2019