Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /латиница

Миломиру Савчићу одређен притвор

Извор: РТРС

Суд БиХ одредио је притвор предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу, потврдио је за РТРС Савчићев адвокат Миодраг Стојановић.

Стојановић је нагласио да је о одлуци телефонски обавјештен и да ће уложити жалбу на ову одлуку у законском року од три дана.

Притвор је одређен по захтјеву Тужилаштва БиХ.

Рочиште у предмету против предсједника Борачке организације Републике Српске генерала Миломира Савчића о приједлогу Тужилаштва за одређивање притвора због његових иступа у јавности, одржано је данас у Суду БиХ, а најављено је да ће Суд писмени отправак одлуке упутити након вијећања и гласања.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић својим примјерним понашањем према судским институцијама у БиХ заслужио је поштовање, а не пријетњу, те је његова одбрана са слободе само право које је дато и другима, саопштено је раније данас из ове организације.

У БОРС-у сматрају да је суђење генералу Савчићу због, како је наведено, његових иступа у јавности и коментарисања догађаја из одбрамбено-отаџбинског рата, очит примјер да Суд БиХ има двоструке аршине.

Из БОРС-а питају и може ли предсједник једне од најзначајнијих организација у Републици Српској да буде предсједник, а да ништа не каже и саопшти, не као своје лично мишљење него мишљење 170.000 људи који припадају овој организацији.

– Поштована господо, хајте већ једном да нас увјерите у вашу непристрасност да будете дио законодавне власти којој се вјерује и да правда буде правда за све – наводи се у саопштењу.

Filter 2019