Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /латиница

Кривокапић: Уговор са СПЦ предат Патријаршији, Влада спремна за потпис

Извор: Танјуг

Темељни уговор са Српском православном црквом технички-правно је завршен и предат Патријаршији, а Влада Црне Горе спремна је да га потпише, изјавио је синоћ црногорски премијер, Здравко Кривокапић.

– Очекујемо одговор. Ми смо урадили све што је до нас и сада је то све до Патријаршије и његове светости патријарха да прихвати тај уговор и ако треба негдје да се коригује и да се тај темељни уговор што прије потпише. Ја не желим да прејудуцирам вријеме, а вријеме је најбоље када се двије стране договоре – рекао је Кривокапић гостујући у емисији Актуелно Телевизије Пљевља.

Истичући да је влада у Подгорици “апсолутно спремна”, он је навео да је Темељним уговором и законом све јасно дефинисано и да је то “нови почетак добрих односа између Митрополије црногорско-приморске, Епархије Будимљанко-никшићке, Епархије Милешевске и Епархије Захумско- херцеговачке”, преносе Вијести.

– Ја знам да су у ову причу укључени и многи политички актери, али не желим о томе да размишљам јер ово није питање политике, ово је питање односа државе и цркве који мора бити уређен и да напокон једном за вазда ставимо тачку на тај дио да се црква мијеша у државу или да се држава мијеша у питање цркве – рекао је Кривокапић.

Filter 2019