Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /латиница

Кошаркашице Србије: Ми смо тим који се увијек бори до краја

Извор: РТС

Свјесне смо тежине меча са САД и квалитета њиховог тима, али ми смо тим који се увијек бори до крај, изјавила је кошаркашица Србије Тина Крајишник.

Женска кошаркашка репрезентација Србије сутра од 6.40 по средњеевропском времену креће у борбу за пласман у финале Олимпијских игара у Токију, гдје им је противник селекција Сједињених Америчких Државе.

САД је у четвртфиналу била боља од Аустралије, а у групној фази је остварила тријумфе против Нигерије, Јапана и Француске.

Американке су посљедњи пораз на Олимпијским играма доживјеле у полуфиналу 1992. године од Совјетског савеза и од тада имају низ од 53 узастопне побједе на олимпијским кошаркашким турнирима.

– Бити у четири екипе на Олимпијским играма је велики успјех, али ми смо тим који се увијек бори до краја. Свјесне смо тежине меча са САД и квалитета њиховог тима. Вјерујем да ћемо се добро спремити и ући мотивисано и зашто да не, покушати да им прекинемо побједнички низ на Играма. Ми смо тим који има много квалитета али истрајност, борбеност и енергија су адути који ће нам сигурно помоћи и у полуфиналу – рекла је Тина Крајишник за сајт КСС.

Србија је на Играма у Токију у групној фази славила против Канаде и Кореје, а доживјела пораз од Шпаније, прије него што је у четвртфиналу остварила тријумф против Кине.

– Играње против Сједињених Држава је велики изазов за нас. Сви тимови на Играма имају огроман квалитет и добро знамо какву екипу ћемо имати за противника у полуфиналу. Захвалне смо на овом изазову и улазимо у дуел без страха, јер немамо шта да изгубимо. Пред нама је велика прилика и због тога ћемо се борити као никад до сада и нећемо одустајати – рекла је је Ивон Андерсон.

У другом полуфиналу од 13 часова састаће се Јапан и Француска.

Србија је на претходним играма у Рију освојила бронзану медаљу, а прије мјесец дана је на Европском првенству у Шпанији вратила титулу шампиона Европе.

Filter 2019