Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /латиница

Клинички центар Србије биће један од највећих и најмодернијих у Европи

Извор: Агенције

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је послије обиласка завршних радова на реконструкцији Клиничког центра Србије да ће Србија имати један од највећих и најмодернијих клиничких центара у Европи, гдје ће радити врхнуски љекари и медицинско особље.

Вучић је рекао новинарима у Београду да ће у овом центру бити око 900 лежаја интензивне и полуинтезивне његе, са модерним собама, те нагласио да је опрема најбоља и најскупља, а моћи ће да се користи прије Нове године.

Он је додао да ће ова прва фаза реконструкције, за коју је издвојено 69 милиона евра, бити завршена до 1. децембра, док ће друга фаза коштати још 43 милиона евра, односно 112 милиона евра биће издвојено за овај центар.

– Овдје долазе, не само грађани из цијеле Србије, него из цијелог региона – рекао је Вучић који је истакао да је поносан што ће Србија имати један овакав клинички центар.

Вучић је навео да је разговарао и са министром здравља Златибором Лончаром и директором Института за онкологију Даницом Грујичић који хоће нову онколошлку болницу, због све већег броја људи који оболијевају од рака, и да болница буде на високом нивоу.

Вучић је обишао болничке собе, гдје је видио како су разведени гасови до сваког кревета у сваку собу, свака соба има свој тоалет, што је сада стандард.

– Изгледаће као свемирски брод за српске прилике – рекао је Вучић, у разговору са радницима, који изводе радове на центру.

Filter 2019