Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Катић: Билборд захвалница није довољан бенефит за грађане Источног Сарајева

Извор: ФИЛТЕР

Начелник општине Источно Ново Сарајево је на својој званичној фејсбук страници објавио саопштење поводом неизјашњавања руководства ОЦ Јахорина у вези његовог дописа, а који се тиче смањења цијена за грађане Источног Сарајева на олимпијској планини.

Како наводи ни на један допис који је послао, одговор није добио. Његово саопштење преносимо у цјелости:

”Билборд захвалница није довољан бенефит за грађане Источног Сарајева!

1. марта ове године, након одлуке о укидању бесплатних ски пасова за дјецу из наше локалне заједнице, испред Општине Источно Ново Сарајево, а у име грађана не само општине коју представљам, него и свих грађана нашег града, доставио сам ОЦ “Јахорина” допис за смањење цијена за грађане Источног Сарајева, уз навођење да покрећем иницијативу и позивам руководство ОЦ „Јахорина“ да што прије покаже да је на услузи примарно народу и да им је крајњи циљ да грађани сарајевско – романијске регије имају несметан приступ планини из свог краја и све бенефите које требају имати, кроз:

1. Диференцирање износа цијене паркинга, која ће за особе са пребивалиштем у некој од општина града Источно Сарајево бити знатно, а најмање 50% нижа него што је тренутна;

2. Смањење цијене ски карата за особе са пребивалиштем у некој од општина града Источно Сарајево, а најмање 50% у односу на тренутну цијену;

3. Смањење цијене ски школе за особе са пребивалиштем у некој од општина града Источно Сарајево.

Тада смо позвали Олимпијски центар „Јахорина“ да у што скоријем року припреми потребне калкулације са своје стране, те направи план изведбе наведене иницијативе, након чега бисмо, заједно са Градом Источно Сарајево и свим општинама из састава града одржали састанак, на којем бисмо са ОЦ „Јахорина“ званично креирали понуду за становнике нашег града и омогућили им да, већ од наредне сезоне, скијање постане спорт којим ће се моћи бавити сви, а не само ријетки повлаштени.

До почетка августа, нисмо добили нити одговор, нити било какву реакцију од ОЦ “Јахорина”. И ми и сви грађани смо, кроз медијска саопштења, информисани о супротном – ОЦ “Јахорина” је цијене подигао, тиме учинивши зимски спорт и рекреацију недосањаним сном грађанима нашег града који не могу приуштити троцифрене износе за оно што би требало бити баш њима, као људима који су расли уз овај град и планину, доступно и радо повољно омогућено.

Желећи још једном здраворазумски разговарати и указати на потребу реализовања достављене иницијативе, прошле седмице доставио сам још један допис ОЦ “Јахорина”, тражећи изјашњење на горе наведену иницијативу, али до данашњег дана нисам добио одговор.

За најбољу сезону икада, грађанима нашег града захвалница је подизање цијена, којим ће им трајно онемогућити приступ планини, која је наш понос много дуже него што траје нечије газдовање… И покоји билборд у виду изругивања свима онима, који сада Јахорину могу гледати баш тако – само на слици.Уколико ОЦ “Јахорина” не одоговори позитивно у што скоријем року, Општина Источно Ново Сарајево ће предузети озбиљне кораке да спријечи да њени грађани буду жртве нечијег пословања и демострације моћи, тако што ће пронаћи начин да обезбиједи средства за скијање барем за дјецу погинулих бораца, демобилисане борце и најугроженије категорије. Сутра, у петак у 11.30 часова, у свом кабинету, заједно са начелником општине Пале и градоначелником града Источно Сарајево одржаћу конференцију за новинаре, на којој ће бити ријечи о даљим корацима и плановима.”

Filter 2019