Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /латиница

Источно Сарајево: Почиње акција “Заштитимо дјецу у саобраћају”

Извор: Срна

Полицијска управа Источно Сарајево започела је реализацију републичке акције “Заштитимо дјецу у саобраћају”, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, поводом почетка нове школске године, са циљем заштите дјеце школског узраста у саобраћају.

Тим поводом полицијски службеници ће од сриједе, 1. септембра, када и почиње нова школска година, предузимати низ превентивних и појачаних активности усмјерених на заштиту и безбједност дјеце у саобраћају, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Полицијске активности огледаће се у појачаном раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја са акцентом на смањење брзине кретања возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика.

У првој половини септембра полицијски службеници ће организовати и едукативна предавања у основним школама кроз која ће упознати најмлађе ученике са правилима безбједног учешћа у саобраћају, водећи рачуна о поштовању свих одлука Републичког штаба за ванредне ситуације и препорука Института за јавно здравство Републике Српске за спречавање вируса корона међу становништвом.

Полицијски службеници ће са почетком наставе у школама, вршити и појачане контроле техничке исправности возила којима се врши организовани превоз ученика, као и контролу и санкционисање возача који буду непрописно паркирали своја возила у зонама око школа, аутобуским стајалиштима, као и зонама пјешачких прелаза, чиме би се могла угрозити безбједност школске популације.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује да сви учесници у саобраћају, посебно возачи, поштују саобраћајне прописе и одговорно учествују у саобраћају и тако допринесу заштити дјеце у саобраћају.

Filter 2019