Thu. Oct 28, 2021
ћирилица /латиница

Источно Сарајево: Ове седмице вакцинисана 253 лица, а 1.391 ревакцинисано

Извор: Срна

Вакцину против вируса корона без најављивања ове седмице примила су 253 грађанина Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, изјавила је љекар у Дому здравља Источно Сарајево Јелена Петровић.

Петровићева је навела да је од 9. до 13. августа 200 грађана вакцинисано првом дозом кинеске вакцине “синофарм”, 20 првом дозом руске вакцине “спутњик ве”, те 33 “фајзером”.

Према њеним ријечима, упоредо је вршена и ревакцинација, тако да је другу дозу кинеске вакцине “синовак” примило 290 лица ових локалних заједница, а 1.101 их је примило “синофарм”.

“За сљедећу седмицу је такође планирана отоврена вакцинација. На располагању је `фајзер` вакцина, затим `синофарм` и `спутњик ве`, с тим што ће термин за вакцинацију `фајзер` и `спутњик ве`вакцинама морати заказивати”, истакла је Петровићева.

Она је навела да је прву дозу вакцине против вируса корона примило 5.900 грађана Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева, а 3.891 је примило другу дозу.

“Да бисмо изашли из цјелокупне ситуације, позивам грађане да се вакцинишу, како нам епилог не би био катастрофалан“, поручила је Петровићева.

Filter 2019