Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /latinica

Istočno Novo Sarajevo: Evropsko prvenstvo u boksu za školarce okupiće oko 300 takmičara

Izvor: Srna

Evropsko prvenstvo u boksu za školarce na kojem će učestvovati 300 takmičara iz 26 zemalja, biće održano od 10. do 21. avgusta u Istočnom Novom Sarajevu u okviru lokalne ljetne manifestacije.

Član Organizacionog odbora Dejan Romić izjavio je Srni da je organizacija Evropskog prvenstva komlikovana, iz više razloga, jer je riječ o najnižoj uzrasnoj kategoriji djece koja boksuju, ali i zbog trenutne epidemiološke situacije.

On je rekao da je svečano otvaranje prvenstva predviđeno za četvrtak, 12. avgust, od 17.00 časova u novoj sportskoj dvorani, a od 18.00 časova počinju preliminarne borbe.

Prema njegovim riječima, timovi počinju da dolaze već u utorak, 10. avgusta, a riječ je o dječacima i djevojčicama rođenim 2008. i 2009. godine.

“Od Evropskog olimpijskog festivala mladih /EJOF/ ovo će sigurno da bude najveći sportski događaj u Istočnom Sarajevu. Imaćemo takmičare iz Litvanije, Letonije, Estonije, Gruzije, Rusije, Turske, Poljske, Italije, Španije… Praktično, čitava Evropa dolazi u naš grad”, istakao je Romić, koji je i šef Kabineta načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo.

On je podsjetio da je odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije dozvoljeno prisustvo publike manifestacijama, uz pridržavanje jasnih preporuka Instituta za javno zdravstvo – razmak i zaštitna maska.

“Publika će svaki dan od petka do četvrtka, 13. do 19. avgusta, moći da prisusutvuje mečevima od 18.00 časova. Polufinalni i finalni mečevi su 19. i 20. avgusta, koje će zainteresovani moći da prate i u prenosu na programu Arena fajt“, napomenuo je Romić.

Organizatori Evropskog prvenstva u boksu za školarce su Bokserski savezi Republike Srpske i BiH, opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te grad Istočno Sarajevo.

Filter 2019