Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево: Европско првенство у боксу за школарце окупиће око 300 такмичара

Извор: Срна

Европско првенство у боксу за школарце на којем ће учествовати 300 такмичара из 26 земаља, биће одржано од 10. до 21. августа у Источном Новом Сарајеву у оквиру локалне љетне манифестације.

Члан Организационог одбора Дејан Ромић изјавио је Срни да је организација Европског првенства комликована, из више разлога, јер је ријеч о најнижој узрасној категорији дјеце која боксују, али и због тренутне епидемиолошке ситуације.

Он је рекао да је свечано отварање првенства предвиђено за четвртак, 12. август, од 17.00 часова у новој спортској дворани, а од 18.00 часова почињу прелиминарне борбе.

Према његовим ријечима, тимови почињу да долазе већ у уторак, 10. августа, а ријеч је о дјечацима и дјевојчицама рођеним 2008. и 2009. године.

“Од Европског олимпијског фестивала младих /ЕЈОФ/ ово ће сигурно да буде највећи спортски догађај у Источном Сарајеву. Имаћемо такмичаре из Литваније, Летоније, Естоније, Грузије, Русије, Турске, Пољске, Италије, Шпаније… Практично, читава Европа долази у наш град”, истакао је Ромић, који је и шеф Kабинета начелника општине Источно Ново Сарајево.

Он је подсјетио да је одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације дозвољено присуство публике манифестацијама, уз придржавање јасних препорука Института за јавно здравство – размак и заштитна маска.

“Публика ће сваки дан од петка до четвртка, 13. до 19. августа, моћи да присусутвује мечевима од 18.00 часова. Полуфинални и финални мечеви су 19. и 20. августа, које ће заинтересовани моћи да прате и у преносу на програму Арена фајт“, напоменуо је Ромић.

Организатори Европског првенства у боксу за школарце су Боксерски савези Републике Српске и БиХ, општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, те град Источно Сарајево.

Filter 2019