Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Игуман Георгије: Човјек без Бога је као риба на сувом

Извор: Срна/Филтер

“Човјек не може да живи без Бога и без њега је као риба на сувом”, изјавио је игуман Георгије /Станковић/, намјесник манастира Свете Тројице у Озерковићима, који је вечерас на Палама одржао предавање “Да ли нам је потребан Бог у 21. вијеку? – Бити хришћанин данас”.

Игуман је у изјави новинарима рекао да је Бог увијек потребан човјеку, који живи у свијету који га нимало не штеди.

“Човјек не може да живи без Бога. Међутим савремено друштво, цивилизација, у том смислу и српско друштво, живи као да Бога нема. Сви верују, хвале се Богом, али Бог је реално на маргинама живота, ако га уопште има у нашем животу. Без Бога је човјек као риба на сувом”, поручује игуман Георгије.

Игуман манастира Свете Тројице додаје да вечерашње предавање, али и свако наредно које је планирано, треба да људе пробуди из мртвила у којем се налазе они и цивилизација, јер ако се не крећу напријед онда стагнирају, а свака стагнација је пропадање.

“Треба проповиједати, причати, стално се кретати напред. Ако човјек пада, а људски је пасти, битно је да устане и не изгуби компас. Проблем је ако се угаси глас савјести, онај тихи који је стално присутан у свима нама”, каже игуман Георгије.

Игуман Георгије истиче да бити хришћанин значи бити добар човјек, добар студент, отац, муж, радник, дијете.

Директор Kултурно-спортског центра Пале Славка Брезо каже да је ова установа организовала духовно вече уз благослов Његовог високопреосвештенства митрополита Хризостома и само је једно у низу гдје ће гости бити свештеници.

Сала Културног центра вечерас је била испуњена до посљедњег мјеста.

Фото: КСЦ Пале
Фото: КСЦ Пале
Фото: КСЦ Пале
Filter 2019