Wed. Sep 22, 2021
ћирилица /латиница

Зељковић: Вакцинацијом спријечити развој тешких облика клиничке слике

Извор: Срна

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић позвао је грађане да се у што већем броју вакцинишу против вируса корона јер је то најбољи начин да заштите здравље и онемогуће да вирус развије тежу клиничку слику.

Зељковић је истакао да је љетни период, када је још ниска фреквенција нових случајева, јединствена прилика да грађани заштите своје, али и здравље својих укућана, родбине, пријатеља, колега.

– Република Српска располаже довољном количином вакцина, те грађани имају могућност да изаберу – рекао је Зељковић Срни.

Он је напоменуо да је прије вакцинације неопходно да се грађани консултују са својим љекаром, уколико имају неко од већих обољења или специфичних здравствених стања.

– Такође им и Институт, али и све друге здравствене установе, стоје на располагању уколико су им потребне додатне информације о вакцини или процесу вакцинације – рекао је Зељковић.

Према његовим ријечима, вакцине константно стижу у Републику Српску, а до сада је у Српску стигло укупно више од милион вакцина.

– Свака особа која је вакцинисана има предност у односу на оне које то нису, јер у случају да се заразе неће развити тешку клиничку слику – појаснио је Зељковић.

Он очекује да ће, када је ријеч о вакцинацији, најдисциплинованији бити они који су преболовали вирус корона и имали тешку клиничку слику, јер су осјетили како изгледа када им је живот угрожен.


Filter 2019