Европско првенство у боксу за школарце: Доминирали такмичари из Русије и Украјине

Извор: Срна

Европско првенство у боксу за школарце, које је обиљежила доминација такмичара из Русије и Украјине, званично је затворена вечерас у Источном Сарајеву.

На такмичењу у Источном Сарајеву учествовало је 78 дјевојчица које су се бориле у 13 категорија, док је 196 дјечака учествовало у 16 категорија.

Kада је ријеч о освајачима медаља земаља региона бронзе за Србију освојили су Страхиња Гргур и Страхиња Рашовић, за БиХ је бронзу освојио Његош Бубњевић, док су Иван Некић и Бернард Гргић освојили бронзане медаље за Хрватску.

Предсједник Боксерског савеза Републике Српске Миленко Томић изразио је задовољство организацијом Европског првенства за школарце у Граду Источно Сарајево, истичући да то отвара могућност да Република Српска а и БиХ буде домаћин такмичења за старије узрасте у боксу, укључујући и могућност да буду домаћин свјетског првенства.

“Што се тиче боксерских савеза БиХ и Републике Српске, али и Града Источно Сарајево, општина које га чине, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, ова манифестација, како и припада европском првенству, организована је тако да буду задовољни руководиоци свјетске и европске асоцијације бокса”, рекао је Томић.

Он је напоменуо да је цјелокупно такмичење, које је одржану у новој спортској дворани у Источном Сарајеву протекло у одличној атмосфери уз сву могућу опрему и подршку коју је Боксерски савез Републике Српске могао да набави.

“Увијек постоје детаљи који можда не одговарају људима из Европске боксерске федерације. У Источном Сарајеву тренутно је више од 25 чланова из Европске боксерске федерације који воде организацију првенства али и Свјетске боксерске асоцијације који контролишу ову манифестацију и прате сва дешавања”, додао је Томић.

Технички делегат Међународне боксерске асоцијације /АИБА/ Марко Маровић рекао је да су организатори дали све од себе како би ова спортска манифестација протекла у најбољем реду.

“Успјели смо отклонити све мање потешкоће који увијек има на великим такмичењима. Најбитније од свега је да ни такмичари нити тимови нису ништа осјетили. Морам похвалити изврсне условну дворану која је могла угостити све наше тимове а чули смо лијепо навијање са трибина. Био је прелијеп угођај”, рекао је Маровић.

Он је изразио захвалност Томићу, истичући да је протекла спортска манифестација прво Европско првенство у боксу које се одржава у БиХ, наглашавајући да је увјерен да неће бити и посљедње.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је задовољство што је Европско првенство у успјешно одржано у Источном Сарајеву и што је нова спортска дворана на Тргу Србија успјешно одговорила захтјевима.

“Током протеклих 11 дана примилаа је велики број учесника и посјетилаца. Радује ме чињеница што смо у овом отежаним околностима и у ситуацији када се бројна такмичења отказују због пандемије успјели одржати такмичење уз поштовање мјера на најбољи могући начин”, рекао је Ћосић.

Он је изразио захвалност боксерским савезима Републике Српске и БиХ, те Kлубу боралачких вјештина “Ратник” из Источног Сарајева, као и свим другим који су помогли да ова спортска манифестација буде успјешно реализована.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изразио је задовољство што је ова локална заједница угостила велики број младих перспективних боксера који ће у наредном временском периоду на тлу Европе, како је рекао, жарити и палити када је у питању овај спорт.

Укупно су 274 боксера из 25 земаља учествовала на Европском првенству за школарце у Источном Сарајеву.

Filter 2019