Fri. Oct 15, 2021
ћирилица /латиница

Дјечија бициклистичка трка у Палама окупила више од 150 малишана

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У Палама је одржана бициклистичка трка за дјецу која је окупила више од 150 малишана узраста од пет до 15 година.

Димитрије Вуковић, један од учесника, рекао је да је на данашњој трци наступио заједно са својим клубом „Јахорина“, те је додао да је учествовање на оваквим догађајима од великог значаја за промоцију спорта.

„За данашњу трку припремали смо се активно мјесец дана. Припремали смо се тако што смо свакодневно возили бицикла цестом и другим стазама. Сматрам да је оганизовање једног оваквог догађаја од великог значаја јер на тај начин форсирамо младе да се такмиче и да учествују у спортским догађајима као што је овај данас. Ово је град спорта и трудићемо се да га као таквог и одржимо“, истакао је Вуковић.

Члан Џиу џицу клуба „Јахорина“, Стефан Босиљчић, у име организатора, изразио је задовољство одзивом малишана који су се такмичили на данашњој трци, те је додао да је један од главних циљева организовања једног оваквог догађаја промовисање спорта као једног од најважнијих сегмената за омладину.

„Дошли смо на идеју мало да овдје омасовимо спортове попут борилачких вјештина и осталих спортова, тако да, ово нам је прва организација што се тиче бициклизма. Данашњи малишани имали су прилику да се такмиче у бизиклизму, ролерима и ромобилима. Малишани су били подијељени у пет категорија: Од пет до седам година, од седам до девет година, од девет до 11 година, од 11 до 13 година и од 13 до 15 година. Најбоље учеснике наградили смо медаљама, а за све остале учеснике смо припремили слаткише да се почасте“, истакао је Босиљчић.

Организатор дјечије бициклистичке трке био је Џиу џицу клуб „Јахорина“ из Пала.

Filter 2019