Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Долази до промјена температура, пљускови праћени грмљавином

Извор: Глас Српске

Нестабилније временске прилике прогнозирају се од 24. до 27. августа, уз пљускове праћене грмљавином и јаче ударе вјетра на југу земље, а потом слиједи стабилније и суво вријеме до краја мјесеца, прогноза је Хидрометеоролошког завода ФБиХ.

Од 24. до 31. августа јутарње температуре у БиХ ће бити од 10 до 15, у Херцеговини до 20°Ц, дању температуре у БиХ између 26 и 31, у Херцеговини до 35°Ц.

Према прогнози Завода, у недјељу, 22. августа, претежно ће бити сунчано вријеме. Вјетар слаб источног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 10 и 15°Ц, на југу земље до 21°Ц. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 29 и 34°Ц, на југу земље до 36°Ц.

У понедјељак, 23. августа, већ прије подне очекује се наоблачење на подручју Крајине и у другој половини дана облачност би се ширила на остале дијелове БиХ. У Херцеговини претежно сунчано вријеме. 

Од вечерњих сати и током ноћи на уторак широм БиХ се очекује киша и пљускови. 

Вјетар слаб до умјерене јачине у БиХ сјеверног смјера, а у Херцеговини јужног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 11 и 16°Ц, на југу земље 21°Ц. Највиша дневна температура у БиХ углавном између 29 и 33°Ц, у Крајини од 24 до 28°Ц, а на југу земље од 33 до 36°Ц.

У уторак је, према прогнози, изгледно наоблачење са запада, због проласка фронталног система који ће у БиХ условити претежно облачно, а у Херцеговини већином умјерено облачно вријеме.

У јутарњим сатима киша је могућа на подручју Крајине и Посавине, од средине дана и у осталим крајевима БиХ. 

Најниже јутарње температуре ваздуха већином између 15 и 20°Ц, на југу земље до 24°Ц. Највиша дневна температура углавном између 24 и 29°Ц, на југу земље до 35°Ц, преносе Независне.

Овај нестабилни период задржаће се и у сриједу током пријеподнева, након чега слиједе постепено разведравање и стабилизација временских прилика.

У сриједу се прогнозира значајнија промјена температурног режима, па се најниже јутарње температуре очекују између 10 и 15°Ц, на југу земље до 20°Ц, а највише дневне између 23 и 27, на југу земље до 32°Ц.

Filter 2019