Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /latinica

Dodik: Sa Šmitom bez mandata Republika Srpska neće sarađivati

Izvor: RTRS

Sa Kristijanom Šmitom bez mandata, Republika Srpske i njene institucije neće sarađivati, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na konferenciji za novinare u Banjaluci.

– Šmit se hvali nekim svojim iskustvom, ali nema ga za BiH. On nema ingerencije, a pogotovo nema ih za promjene granica na Balkanu. U pogledu tog iskustva ne možemo dozvoliti da nam dođe nelegalan stranac, i neće se ovdje primjenjivati njegove odluke. Zato je važno srpsko jedinstvo unutar svih političkih partija koje smo postigli na posljednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske – istakao je Dodik, pa dodao:

– Sa snažnim jedinstvom političkih lidera u Srpskoj napravićemo front otpora. Samo na taj način možemo zaštititi Srpsku od zatiranja.

On je napomenuo da su neke zapadne zemlje krenule u rušenje Dejtonskog sporazuma.

– I SAD i EU i NATO su u borbi protiv Republike Srpske i njene razgradnje. Još su sebi pridodali Kanadu, Japan, i neke islamske zemlje. Međunarodna zajednica želi da razgradi poziciju Republike Srpske kao strane u pregovorima, i zbog toga neću ići na razgovore sa Šmitom – poručio je Dodik.

Filter 2019