Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /латиница

Додик: Са Шмитом без мандата Република Српска неће сарађивати

Извор: РТРС

Са Кристијаном Шмитом без мандата, Република Српске и њене институције неће сарађивати, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, на конференцији за новинаре у Бањалуци.

– Шмит се хвали неким својим искуством, али нема га за БиХ. Он нема ингеренције, а поготово нема их за промјене граница на Балкану. У погледу тог искуства не можемо дозволити да нам дође нелегалан странац, и неће се овдје примјењивати његове одлуке. Зато је важно српско јединство унутар свих политичких партија које смо постигли на посљедњој сједници Народне скупштине Републике Српске – истакао је Додик, па додао:

– Са снажним јединством политичких лидера у Српској направићемо фронт отпора. Само на тај начин можемо заштитити Српску од затирања.

Он је напоменуо да су неке западне земље кренуле у рушење Дејтонског споразума.

– И САД и ЕУ и НАТО су у борби против Републике Српске и њене разградње. Још су себи придодали Канаду, Јапан, и неке исламске земље. Међународна заједница жели да разгради позицију Републике Српске као стране у преговорима, и због тога нећу ићи на разговоре са Шмитом – поручио је Додик.

Filter 2019