Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Додик: Нема одлука у Предсједништву док се не ријеши питање наметнутог закона Валентина Инцка

Извор: РТРС

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да на данашњој сједници Предсједништва БиХ није донесена ниједна одлука, истичући да учествовање у раду није блокада и да је учешће могуће у складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске док год се не дође до рјешења о закону који је наметнуо бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко.

– Овај закон је неодржив и НСРС га је укинула на простору Републике Српске. Озбиљно се спремамо да проведемо такав налог Парламента Српске – рекао је Додик.

Он је навео да је на сједници Предсједништва био низ политичких и војних питања, истичући да ниједна одлука није донесена те да ће се неке тачке поново наћи на дневном реду сљедеће сједнице.

– Ако не буде договора о рјешењу за неметнуто питање и неуважавање Републике Српске остаћемо у овом капацитету и на наредној сједници гласати против, што значи да ће то отићи на сједницу НСРС и НСРС ће се одредити о тим питањима – истакао је Додик.

Он је рекао и да се јуче консултовао са предсједником Парламента Српске Недељком Чубриловићем те да је речено да је учешће на данашњој сједници Предсједништва БиХ у складу са закључцима НСРС.

– Консултовао сам се око начина рада са предсједником НСРС, поштујемо закључке Народне скупштине и ту нема изузетака. Високи представник не постоји у БиХ и није испоштована процедура његовог именовања – истакао је Додик.

Filter 2019