Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Два ферарија на тартан стази у Парку великана, возачима прекршајни налози

Извор: ФИЛТЕР

У Парку великана у Источном Новом Сарајеву данас несвакидашња сцена – два ферарија на тартан стази поред баскет терена.

Грађани су фотографисали и коментарисали на друштвеним мрежама. Незванично, радило се о покушају снимања видео материјала на терену за баскет.

Убрзо се у парку појавила и полиција.

Из Општине Источно Ново Сарајево, у саопштењу за јавност, истичу да су током дана информисани да су непозната лица у Парку великана у Дечанској улици неовлашћено ушла моторним возилима, те да возилима управљају преко тартан стазе и покушавају приступити кошаркашком терену.

“Одмах по позиву колега из Комуналне полиције и грађана који су уочили наведени догађај, на лице мјеста су изашли и припадници МУП-а, те легитимисали сва присутна лица и санкционисали главне актере иницијала А.М, И.К. и В.В. због кршења одредби закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, члан 73., те их удаљили са локације”, стоји у саиопштењу.

Даље се додаје да руководство локалне самоуправе обавјештава све суграђане да претходно није запримљена никаква молба за издавање сагласности.

“Најоштрије осуђујемо сваки облик неовлашћеног уласка моторним возилима у било који парк на територији наше општине. Неовлашћеним уласком моторним возилима постоји могућност уништавања инфраструктуре, а истовремено таквим понашањем потенцијално може доћи до угрожавања безбједности наших најмлађих суграђана, који су и најчешћи корисници игралишта и паркова, због чега апелујемо на суграђане да сваки вид истог или сличног понашања одмах пријаве надлежним органима”, наведено је у саопштрењу.

Из ПУ Источно Сарајево за Филтер је потврђено да су наведена лица из Сарајева прихватила прекршајне налоге, након чега су се удаљили из парка.

Filter 2019