Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Дамир Иветић о правима Срба у ФБиХ: Отимању се заједно морамо супротставити

Извор: Глас Српске

Српским повратницима у ФБиХ на разне начине се покушава отети имовина, како кроз законска рјешења о катастарским правима, тако и кроз насилно отимање имовине, а ми као представници српског народа у том дијелу БиХ одговорни смо и за Србе и за све оно што им припада.

Истакао је то за “Глас Српске” члан Главног одбора СНСД-а и предсједник страначког одбора у Оџаку у Посавском кантону Дамир Иветић, истичући да је положај Срба у цијелој Федерацији веома лош, да се о томе стално мора причати и на свим адресама, те да се таква слика може промијенити само ако српски представници буду радили заједничким снагама.

Иветић је подсјетио да управо захваљујући дјеловању Републике Српске и Србије ускоро почиње пројекат заштите права и имовине Срба у ФБиХ, али и да је посљедњи велики скуп СНСД-а на Мраковици потврдио да та партија има ту снагу да буде окосница око које ће се окупити и остале странке које имају српски предзнак.

– Лидер СНСД-а Милорад Додик је јасно рекао да не жели свађе нити сукобе са другим народима, али да не дозвољава да било ко дира и угњетава српски народ, поготово у ФБиХ, гдје је на маргинама друштвене заједнице. Захваљујући СНСД-у, који је на челу Владе Републике Српске, у протеклом периоду су издвајана, а и убудуће ће се издвајати средства за опстанак и повратак нашег народа у ФБиХ – истакао је Иветић.

Поновио је да је могуће свесрпско јединство у Федерацији, као и историјски резултат на изборима 2022, али и додао да СНСД треба да буде покретач.

– Овом приликом поново позивам српске представнике других странака, прије свега СНС ФБиХ и ДНС, да личне интересе и анимозитете оставе са стране јер овог пута не смије бити подјела, зато што наш народ нема другу шансу. Да смо на правом путу стварања “српског свијета” доказ је институционално присуство Србије како у Српској, тако и у ФБиХ кроз разне програме помоћи српском народу. Не смијемо и немамо право то повјерење изневјерити и издати – закључио је Иветић.

Filter 2019