Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /latinica

Gradonačelnik Nikšića saslušan zbog izjava o Srebrenici

Izvor: Srna

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević saslušan je danas u Višem tužilaštvu u Podgorici zbog svog stava o Srebrenici po prijavi Demokratske partije socijalista (DPS).

-Bio sam u Višem državnom tužilaštvu da dam izjavu povodom krivične prijave DPS-a kojom sam optužen za negiranje navodnog genocida u Srebrenici – izjavio je Kovačević novinarima nakon saslušanja.

Kovačević dodaje  „da je sada jasno da je DPS glasao za Rezoluciju o Srebrenici u parlamentu Crne Gore da bi se sa svojim saveznicima obračunavao sa političkim protivnicima i srpskim narodom u Crnoj Gori i regionu“.

-Vidimo da postoje pokušaji isleđivanja mojih sunarodnika i u regionu i jasno je da je ovo dio šire akcije protiv naroda kojem pripadam. Sve ovo se dešava, a da pritom za 400.000 protjeranih Srba iz Hrvatske i 200.000 protjeranih Srba iz Sarajeva, kao i za neprebrojane hiljade pobijenih Srba u tom ratu nema nikakve pravde, niti su zločinci kažnjeni – rekao je Kovačević.

On je naveo da su u pravosudnom smislu ovi događaji ili prećutani ili su vinovnici oslobođeni, te dodao da će, ukoliko protiv njega otpočne proces, biti jasno da se to radi po političkoj osnovi u okviru obračuna sa srpskom narodom koji je otpočeo Rezolucijom.

Skupština Crne Gore izglasala je 17. juna rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Filter 2019