Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Вулин: Република Српска кључна за опстанак српског народа

Извор: Срна

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас у Стричићима да је “Kочићев збор” прилика за присјећање на истинске вриједности, које су српски народ учиниле тако непоновљивим, вриједним, великим и поносним.

Вулин је истакао да је “Kочићев збор” традиционална манифестација, која захваљујући упорности српског народа траје толико дуго.

Након културно-умјетничког програма посљедњег дана зборовања у Kочићевим родним Стричићима, Вулин је истакао да Република Србија као свој приоритет има Републику Српску, те како се осјећају Срби у Републици Српској тако се осјећа и Србија.

“Док предсједник Александар Вучић води Србију, Република Српска ће бити чувана и сачувана, унапређена и ни по чему се неће разликовати од Србије када је у питању помоћ и подршка”, поручио је Вулин.

Вулин је нагласио да је Република Српска израз потребе српског народа да се јасеновачки геноцид више никада не понови.

“Република Српска није настала вољом великих сила, него упорношћу и вољом српског народа да има простор на коме сам одлучује о себи. Тамо где Срби немају свог лекара, професора, полицајца, учитеља, судију, тамо за њих правде нема. То, нажалост, гледамо вековима иза нас, али и у данашњим данима”, изјавио је Вулин новинарима.

Због тога је, истиче Вулин, Република Српска кључна за опстанак српског народа.

Filter 2019