Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /latinica

Bojsi podnio zahtjev za srpsko državljanstvo

Izvor: nedeljnik.rs

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je da je britanski glumac Džon Čalis koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj seriji Mućke, zvanično podnio zahtjev za prijem u državljanstvo Republike Srbije.

Vesić je u objavi na svojoj Fesjbuk stranici naveo da su se mnogi u Srbiji obradovali kada je Čalis objavio fotografiju svog „mercedesa“ na čijim tablicama piše „Srbija“, i dodao da je vrijeme da otkrije tajnu kako je ta slika nastala.

„Fotografija je nastala prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije. U ambasadi Srbije g. Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom Kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin“, naveo je Vesić.

Dodao je da nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je „Bojsi“ učinio na promociji Srbije i Beograda, posebno u Velikoj Britaniji, te da je predsednica Vlade Repiblike Ana Brnabić podržala ideju da on postane srpski državljanin.

„Želim da se posebno zahvalim našem čoveku koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju. Bojsijev zahtev za državljansvo nalazi se već u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati“, napisao je zamjenik gradonačelnika Beograda.

Istakao je i da je lijep osjećaj kada, kako je naveo, uspješni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije.

„Srećan sam jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film ‘Bojsi u Beogradu’. Bojsi dobrodošao kući! Beograd pobeđuje“, poručio je Vesić.

Filter 2019