Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Бојси поднио захтјев за српско држављанство

Извор: nedeljnik.rs

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић објавио је да је британски глумац Џон Чалис који је тумачио улогу чувеног Бојсија у култној серији Мућке, званично поднио захтјев за пријем у држављанство Републике Србије.

Весић је у објави на својој Фесјбук страници навео да су се многи у Србији обрадовали када је Чалис објавио фотографију свог „мерцедеса“ на чијим таблицама пише „Србија“, и додао да је вријеме да открије тајну како је та слика настала.

„Фотографија је настала прошле недеље испред Амбасаде Србије у Лондону. Пре тога је Џон Чалис званично поднео захтев за пријем у држављанство Републике Србије. У амбасади Србије г. Чалиса примила је амбасадорка Србије у Уједињеном Kраљевству Александра Јоксимовић. Имао сам ту част да у име Града Београда потпишем препоруку Града Београда да Бојси постане српски држављанин“, навео је Весић.

Додао је да није било лако побројати на једној страници шта је „Бојси“ учинио на промоцији Србије и Београда, посебно у Великој Британији, те да је председница Владе Репиблике Ана Брнабић подржала идеју да он постане српски држављанин.

„Желим да се посебно захвалим нашем човеку који је одрастао и живи у Лондону Лазару Вуковићу који је најзаслужнији зато што Бојси толико воли Београд и Србију. Бојсијев захтев за држављансво налази се већ у Београду и када се заврше све процедуре Влада ће гласати“, написао је замјеник градоначелника Београда.

Истакао је и да је лијеп осјећај када, како је навео, успјешни и популарни људи као што је Џон Чалис желе да буду држављани Србије.

„Срећан сам јер Бојси постаје и званично Београђанин. Становник нашег града суштински је постао када је снимио филм ‘Бојси у Београду’. Бојси добродошао кући! Београд побеђује“, поручио је Весић.

Filter 2019