Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Блокиран пожар на Равној планини

Извор: Срна

Пожар на Равној планини, који од јуче букти, блокиран је са свих страна захваљујући шумарима, али и локалном становништву, али постоји опасност да се прошири, рекао је јутрос Срни руководилац службе Цивилне заштите општине Пале Драган Елек.

Елек је навео да сада у средини пожаришта горе шума и ниско растиње, на површини од око два хектара, али да постоји опасност од ширења пожара путем горења коријења и ужарених шишарки.

Он је додао да се на лицу мјеста налазе и два ватрогасна возила са мањим бројем људи, јер су остали ватрогасци ангажовани на другим локалитетима.

“Посебан проблем нам због неприступачног терена представља чињеница да три пута морамо да претачемо воду, из цистерни у специјалне џипове, па затим у возило нива, које такозване брентаче допрема до људи који гасе пожар”, истакао је Елек.

Он је напоменуо да је могуће да током дана буду ангажоване тешке грађевинске машине Републичке управе цивилне заштите за прављење привременог пута који би олакшао приступ ватрогасним колима до центра пожара.

Елек је рекао да још нема потребе за увођење ванредног стања.

Пожар на Равној планини избио је јуче у пријеподневним, а по пријави су одмах реаговале све хитне службе.

У гашењу учествују радници Шумског газдинства “Јахорина” са Пала, припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Источно Сарајево, као и припадници Службе цивилне заштите општине Пале.

Filter 2019