Акција “Лијевак” за четири дана из саобраћаја искључила 1.102 возача због алкохола

Извор: Независне новине

Полицајци Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске су у оквиру појачане контроле учесника у саобраћају која је организована 6., 7., 8. и 9. августа на подручју Српске, због присуства алкохола у организму из саобраћаја искључили 1.102 возача, саопштено је из МУП-а РС.

“Због присуства алкохола преко 1,5 г/кг 124 возача ухапшено је и задржано до отрјежњења, односно опоравка”, наводи се у саопштењу.

Такође, због утврђеног присуства дроге или психоактивних сустанци у организму и одбијања да се подвргну испитивању, полицајци су санкционисали 46 возача.

“У контролама које су организоване посредством пунктова, контролисана су сва евентуална кршења законских одредби, остварујући вид контроле тзв. лијевак, а по принципу нулте толеранције”, додаје се у саопштењу.

Kако се наводи, током наведена четири дана издато је и 628 прекршајних налога због некориштења безбједносног појаса током вожње, 382 због непрописног превожења дјеце и некориштења аутосједалице, 50 возача је санкционисано због управања возилом прије стицања права на управљање и др.

Акција се спроводи у оквиру кампање “Вози опрезно – путуј безбједно”, чији је циљ побољање стања безбједности у области саобраћаја у љетним мјесецима.

МУП РС апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Filter 2019