Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /латиница

Ђоковић остао без бронзе

Извор: Б92

Новак Ђоковић поражен је од Шпанца Пабла Kарења Бусте у мечу за треће мјесто на Олимпијским играма у Токију.

Буста је до бронзе стигао послије тријумфа од 2-1 у сетовима (6:4, 6:7, 6:3), након два часа и 48 минута игре.

Српски тенисер тако није успио да понови резултат из Пекинга 2008, када је стигао до одличја, након побједе над Џејмсом Блејком.

Нову шансу да стигне до медаље имаће ускоро, у микс дублу, у пару са Нином Стојановић. Противници су Аустралијанци Пирс и Барти.

Био је ово јако тежак меч, Буста жилав противник, најгори могући у овом тренутку, а чинило се да је Новак своју шансу да преломи дуел у своју корист пропустио на старту одлучујућег сета.

Умор и исцрпљеност, физичка и психичка, били су присутни код Новака од самог почетка дуела.

Први сет је протекао у Новаковим безуспјешним покушајима да ривалу одузме сервис, а прва, уједно и највећа казна, стигла је у петом гему.

Избацио је Новак три лоптице у аут, допустио исто толико шанси Бусти за брејк, а 11. играч планете такву шансу није желио да пропусти.

Услиједила су три мирна гема, да би се Новак у девет суочавао са сет лоптама на свој сервис. Агресивном игром је успио да се извуче и остане у првом сету.

Нове шансе за повратак имао је већ у наредном гему, када је он стигао до двије брејк лопте.

Двије дуже размјене припале су Шпанцу, који се провукао, а онда на новој сет лопти одсервирао први ас и након 49 минута игре повео у овом сусрету, 6:4.

Новак након губитка није пао, дјеловао је свјежије, а и ударци су му били сигурнији.

Додуше, ни Буста није одступао од своје игре, која му је у првом сету донијела резултат, уз додатак да је правио знатно више неизнуђених грешака.

Брејк лопти није било на видику, а најближи њој је био Новак, у десетом гему. Ипак, Буста се са 0:30 волшебно вратио и стигао до новог изједначења.

Убрзо се ушло и у тај-брејк, који је Новак одлично започео, међутим, Буста је брзо узвратио и стигао до 4:4, те је драма достигла врхунац.

Новак се суочавао са меч лоптом, било је 5:6, али се некако извукао, везао три поена и стигао до изједначења у сетовима.

Ђоковић је у почетном гему одлучујућег сета био расположен, стигао до брејк прилике, коју нажалост није искористио.

То је вјероватно би преломни тренутак, све се окренуло, Буста је преживио, а потом и направио брејк.

У тим тренуцима Новак је био видно нервозан, индиспониран што Шпанац све погађа, а због тога су страдала и два рекета – један је завршио на трибинама, а други у дијеловима.

Буста до краја није допуштао Новаку шансе за повратак, пропустио је још четири меч лопте, али не и пету у том деветом гему, те је освојио бронзану медаљу за себе – и своју земљу, Шпанију.

Filter 2019