Шаровић: “Ред се мора знати у свакој кући, па и у СДС-у”

Извор: Српска Инфо

СДС је темељна странка и предводник опозиционог блока у РС, изјавио је предсједник ове странке, Мирко Шаровић, након сједнице Главног одбора.

Шаровић је међутим, потврдио да још трају преговори са коалиционим партнерима, те да ће водеће опозиционе странке позвати и невладине организације, ванпарламентарне странке и нестраначке појединце, да им се придруже.

“Морамо проширити и ојачати опозициони блок”, рекао је Шаровић.

На питање новинара ко ће бити заједнички кандидати за двије кључне позиције, функцију предсједника РС и члана Предсједништва БиХ, Шаровић је одговорио да СДС има довољно квалитетних кадрова за све функције, али да је то ипак ствар договора са партнерским странкама.

“Док тај договор не постигнемо, нећемо излазити са именима”, рекао је Шаровић.

Одговарајући на питања у вези са иступима посланика СДС Давора Шешића и неслагањима унутар СДС, Шаровић је рекао да се “ред мора знати у свакој кући, па и у СДС”.

“Ми смо демократска странка, различита мишљења нису проблем, али је проблем ако неко иступа мимо политике странке. Такви ставови нису за друштвене мреже и медије, него за искрен и пријатељски разговор унутар странке. У свакој кући се зна, шта приличи да се износи изван куће, а шта треба да остане у кући”, рекао је Шаровић.

Предсједник СДС је најавио велико спремање у општинским и градским одборима СДС, ради, како је рекао кадровске консолидације и јачања страначке инфраструктуре.

Filter 2019