Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

Šarac: U Palama počinje masovna imunizacija građana, na stanju pet vrsta vakcina

Izvor: Paljanske novosti

JZU Dom zdravlja „Pale“ obezbijedio je veću količinu vakcina, tako da će, u skladu sa preporukama resornog ministarstva i Instituta za javno zdravlje Republike Srpske, narednih dana početi masovna imunizacija građana u Palama, rekao je za „Paljanske novosti“ direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Šarac.

Prema njegovim riječima, prvo će biti izvršena revakcinacija svih lica koja su primila prvu dozu vakcina, a potom će uslijediti masovna imunizacija, prvenstveno lica starijih od 65 godina.

„Bitno je naglasiti da će svake subote u Domu zdravlja biti otvoren vakcinarni punkt u periodu od 09.00 do 15.00 časova, na kome će biti vršena vakcinacija svih lica koja žele da prime vakcinu, bez obzira na starost i bez prethodnog naručivanja, ali u skladu sa planiranim brojem vakcina za taj dan. Dakle, svi građani koji su osiguranici paljanskog Doma zdravlja, tog dana moći će pristupiti vakcinaciji. Takođe, svi koji su prijavili svome porodičnom ljekaru da žele da prime vakcinu, biće kontaktirani od strane porodičnih timova, koji će im reći kada da dođu na vakcinaciju“, objasnio je Šarac.

On je apelovao na građane da se u što većem broju prijave svojim timovima porodične medicine za vakcinaciju, kako bi na vrijeme bili evidentirani i imunizovani.

„Bitno je da završimo imunizaciju građana prije septembra, kada se očekuje novi talas pandemije, ali i delta soj virusa korona. Na stanju trenutno imamo pet vrsta vakcina, a građani će birati kojom će vakcinom biti imunizovani“, istakao je direktor JZU Dom zdravlja „Pale“ u izjavi za „Paljanske novosti“.

Šarac je podsjetio da je epidemiološka situacija u Palama stabilna, trenutno su zaražena tri lica koja su stabilnog zdravstvenog stanja, te poručio da se ne treba opuštati, već izvršiti imunizaciju kako bismo spremno dočekali eventualni novi talas pandemije virusa korona.


Filter 2019