Шарац: У Палама почиње масовна имунизација грађана, на стању пет врста вакцина

Извор: Паљанске новости

ЈЗУ Дом здравља „Пале“ обезбиједио је већу количину вакцина, тако да ће, у складу са препорукама ресорног министарства и Института за јавно здравље Републике Српске, наредних дана почети масовна имунизација грађана у Палама, рекао је за „Паљанске новости“ директор ове здравствене установе Иван Шарац.

Према његовим ријечима, прво ће бити извршена ревакцинација свих лица која су примила прву дозу вакцина, а потом ће услиједити масовна имунизација, првенствено лица старијих од 65 година.

„Битно је нагласити да ће сваке суботе у Дому здравља бити отворен вакцинарни пункт у периоду од 09.00 до 15.00 часова, на коме ће бити вршена вакцинација свих лица која желе да приме вакцину, без обзира на старост и без претходног наручивања, али у складу са планираним бројем вакцина за тај дан. Дакле, сви грађани који су осигураници паљанског Дома здравља, тог дана моћи ће приступити вакцинацији. Такође, сви који су пријавили своме породичном љекару да желе да приме вакцину, биће контактирани од стране породичних тимова, који ће им рећи када да дођу на вакцинацију“, објаснио је Шарац.

Он је апеловао на грађане да се у што већем броју пријаве својим тимовима породичне медицине за вакцинацију, како би на вријеме били евидентирани и имунизовани.

„Битно је да завршимо имунизацију грађана прије септембра, када се очекује нови талас пандемије, али и делта сој вируса корона. На стању тренутно имамо пет врста вакцина, а грађани ће бирати којом ће вакцином бити имунизовани“, истакао је директор ЈЗУ Дом здравља „Пале“ у изјави за „Паљанске новости“.

Шарац је подсјетио да је епидемиолошка ситуација у Палама стабилна, тренутно су заражена три лица која су стабилног здравственог стања, те поручио да се не треба опуштати, већ извршити имунизацију како бисмо спремно дочекали евентуални нови талас пандемије вируса корона.


Filter 2019