Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /латиница

Шампионка у скоку у вис Сара Лучић сутра путује на Првенство Европе

СОКОЛАЦ, 6. ЈУЛА /СРНА/ - Репрезентативка и шампионка Републике Српске и БиХ у скоку у вис Сара Лучић из соколачког Атлетског клуба "Гласинац" отпутоваће сутра за Естонију, на Првенство Европе у атлетици до 23. године.

Извор: Срна

Репрезентативка и шампионка Републике Српске и БиХ у скоку у вис Сара Лучић из соколачког Атлетског клуба “Гласинац” отпутоваће сутра за Естонију, на Првенство Европе у атлетици до 23. године.

Тренер “Гласинца” Неђо Ђуровић рекао је Срни да је Лучићева раније испунила норму за ово првенство скоком у вис од 181 центиметар.

Он је навео да је Лучићева у солидној форми и да у клубу очекују да поправи свој рекорд Републике Српске на 185 центиметара.

“Сара је вишеструка првакиња Републике Српске и БиХ и као јуниорка учестовала на два европска и свјетска првенства, па с пуним правом очекујемо да нас и овај пут обрадује добрим резултатом у веома јакој конкуренцији”, рекао је Ђуровић.

Он је подсјетио да је Лучићева најбољи пласман остварила у Најробију /Kенија/ као млађа јуниорка, заузевши шесто мјесто, што је најбољи резултат једне атлетичарке из БиХ.

Лучићева за Естонију путује авионом из Сарајева са бацачима Медихом Салкић из Зенице и Нермином Штитковцем из Сарајева.

Европско првенство за атлетичаре до 23 године биће одржано од 8. до 11. јула у Талину у Естонији.

Filter 2019