Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /латиница

Хиландарска пензија српским мајкама са Косова и Метохије

Извор: sputniknews.com

Игуман Хиландара архимандрит Методије уручио је новчану помоћ Петри Костић и Слободанки Костић из Суве Реке са Косова и Метохије, коју ће доживотно, једном годишње примати од Светог манастира Хиландара.

На пријему у Задужбини Хиландара у Београду, игуман Методије је саслушао потресне животне исповијести двије мајке, сада старице, о страдању које је задесило њихове породице.

Оне су једини живи свједоци злочина које су починили припадници ОВК, када су Петри Костић убијена два сина, укупно четрнаест чланова породице, док су Слободанки Крстић убијена два сина и сестрић у једном дану. Сада живе као расељена лица у Србији, без својих најмилијих и без могућности да се врате својим домовима.

Хиландарски игуман је дајући им благослов, иконе Тројеручице и маслиново уље из Хиландара, поручио да се цијело братство српског манастира Хиландара моли за њих и за душе упокојених чланова њихових породица.

Уручивање финансијске помоћи и сусрет са хиландарским игуманом је круна досадашње бриге Хиландара о страдалима са Косова и Метохије, које су, нарочито током великих празника Васкрса и Божића, посјећивали манастирски представници.

Filter 2019