Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

U trodnevnoj akciji 86 vozača isključeno iz saobraćaja zbog alkoholisanosti

Izvor: Policijska uprava Istočno Sarajevo

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u trodnevnoj republičkoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, po principu nulte tolerancije, kontrolisali su ukupno 1.289 učesnika u saobraćaju, a 945 sancionisali.

Zbog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 86 vozača od kojih je devet lišeno slobode zbog prisustva alkohola preko 1,5 g/kg i zadržano do otrežnjenja odnosno oporavka.

Sankcionisano je 170 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 57 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja sigurnosne sjedalice.

Isključeno je sedam vozača zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a 78 vozača sankcionisano zbog tehničke neispravnosti.

Na području Istočne Ilidže tokom kontrole oduzeo je 26,9 grama spida i 7,6 grama marihuane.

Akcija je sprovedena u okviru preventivno-represivne kampanje pod nazivom „Vozi oprezni-putuj bezbjedno“, koja traje do kraja avgusta, a čiji je cilj smanjenje broja poginuluh u saobraćajnim nezgodama u mjesecu julu i avgustu.

Na području PU Istočno Sarajevo u periodu janura-jun 2021. godine dogodile su se 363 saobraćajne nezgode u kojima su tri lica smrtno stradala, 20 teško povrijeđeno i 71 lice lakše povrijeđeno.

Policijska uprava Istočno Sarajevo nastaviće i u narednom periodu sprovoditi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, stoga apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a vozači prilagode brzinu uslovima i stanju na putevima, te vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola.

Filter 2019