У тродневној акцији 86 возача искључено из саобраћаја због алкохолисаности

Извор: Полицијска управа Источно Сарајево

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево у тродневној републичкој акцији појачане контроле учесника у саобраћају, по принципу нулте толеранције, контролисали су укупно 1.289 учесника у саобраћају, а 945 санционисали.

Због присуства алкохола у организму санкционисано је 86 возача од којих је девет лишено слободе због присуства алкохола преко 1,5 г/кг и задржано до отрежњења односно опоравка.

Санкционисано је 170 возача због некориштења сигурносног појаса и 57 због непрописног превожења дјеце и некориштења сигурносне сједалице.

Искључено је седам возача због управљања возилом прије стицања права на управљање, а 78 возача санкционисано због техничке неисправности.

На подручју Источне Илиџе током контроле одузео је 26,9 грама спида и 7,6 грама марихуане.

Акција је спроведена у оквиру превентивно-репресивне кампање под називом „Вози опрезни-путуј безбједно“, која траје до краја августа, а чији је циљ смањење броја погинулух у саобраћајним незгодама у мјесецу јулу и августу.

На подручју ПУ Источно Сарајево у периоду јанура-јун 2021. године догодиле су се 363 саобраћајне незгоде у којима су три лица смртно страдала, 20 тешко повријеђено и 71 лице лакше повријеђено.

Полицијска управа Источно Сарајево наставиће и у наредном периоду спроводити акције појачане контроле учесника у саобраћају, стога апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, а возачи прилагоде брзину условима и стању на путевима, те возилом не управљају под дејством алкохола.

Filter 2019