Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /latinica

U toku uređenje oko dva nova objekta za socijalno stanovanje na Sokocu

Sokolac - rušenje starih baraka -1

Izvor: Srna

Na Sokocu je počelo rušenje starih baraka u naselju Bara, a umjesto njih biće uređena parking mjesta uz dva objekta sa 64 stana izgrađena prema projektu CEB dva koji se odnosi na zatvaranje kolektivnih smještaja, rekla je samostalni stručni saradnik za pravne i administrativne poslove u opštini Sokolac Borjanka Krsmanović.

Ona je naglasila da su dvije stambene zgrade za potrebe socijalnog stanovanja po projektu CEB dva završene, unesen potreban namještaj i sada se radi na vanjskom uređenju oko objekata „A“ i „B“.

„Riječ je projektu realizacije ugovora za izvođenje radova na izgradnji više stambenih objekata na Sokocu kroz projekat CEB dva, prema kome je lokalna uprava u obavezi da završi vanjsko uređenje da bi se moglo pristupi useljavanju korisnika tih stambenih prostora“, navela je Krsmanovićeva.

Ona je naglasila da se 12 porodica koje su do sada bile privremeno smještene u starim barakama na Bari, sada nalaze u alternativnom smještaju i da su dobile stanove u novoizgrađenim objektima za socijalno stanovanje prema projektu CEB dva.

Prema njenim riječima, rušenje starih baraka, koje su bile u vlasništvu opštine, počelo je u ponedjeljak, 18. juna, i biće završeno za pet dana.

Izgradnja dva objekta na Sokocu sa ukupno 64 stana počela je u maju 2018. godine, prema projektu CEB dva čiji je cilj zatvaranje kolektivnih centara u BiH, te riješavanje socijalnog stanovanja, a finansira se kreditnim sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope.

Filter 2019