Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /латиница

У плану јединствени транспортни систем: Возом експресно кроз регион

Извор: Независне новине

ЕУ жели да до 2023. године, у оквиру планова о заједничком регионалном тржишту, успостави јединствени експресни жељезнички саобраћај на подручју цијелог западног Балкана, а у сличном периоду и да омогући повезани систем за наплату путарина на ауто-путевима у цијелом региону.

Kако је наведено у Стратегији за одржив саобраћај Транспортне заједнице ЕУ, коју је ЕУ формирала са сједиштем у Београду, до 2025. године, двије године након успостављања јединственог експресног жељезничког саобраћаја, ЕУ жели да види и јединствено жељезничко тржиште у цијелом региону.

Од 2022. до 2024. године ЕУ жели да кроз Транспортну заједницу обезбиједи јединствени електронски систем у цијелом региону за наплату путарина и осталих транспортних даџбина.

“Тренутно све земље имају системе за наплате путарине, који су, иако различити, сви базирани на пређеној удаљености у километрима и потенцијално интероперабилни.

Увођење европске електронске путарине неће замијенити националне системе за наплату цестарине, али је план да сви системи буду технички повезани када су у питању уређаји за наплату, системи за географско позиционирање и комуникационе технологије”, наглашено је у овом документу.

Напомене ради, из текста се индиректно може закључити да се ови системи не односе само на друмски саобраћај, него и на остале видове наплате саобраћаја, попут употребе жељезничких пруга.

Највећи дио планова односи се на еколошки одржива рјешења, а ЕУ ће потпомагати пројекте који ће смањити и на крају потпуно искључити кориштење фосилних горива у друмском, жељезничком и воденом транспорту, док је план да аеродроми у истом периоду постану карбон-неутрални.

“До 2035. године сва путовања до 500 км удаљености треба да буду карбон-неутрална”, наглашено је у стратегији. Појашњења ради, термин карбон-неутралност значи да системи за транспорт не смију да емитују више угљен-диоксида него што природа може апсорбовати и неутралисати.

У том циљу ЕУ, односно Транспортна заједница, жели да се владе у региону обавежу на програме који ће помоћи грађанима да набављају возила на електрични или хибридни погон. Осим субвенција за набавку оваквих возила, ЕУ жели да се земље у региону обавежу на плаћање емисија угљен-диоксида, што би додатно требало да охрабри кориштење алтернативних видова транспорта.

ЕУ планира да на европским путевима до 2030. године најмање десет одсто личних аутомобила и пет одсто камиона не емитују никакве штетне емисије, односно треба да буду или електрични или на водонични погон.

Јако важна новина је та да ЕУ од наредне године више неће финансирати нити потпомагати изградњу жељезничких коридора који нису у потпуности електрифицирани. Што се тиче возила на електрични погон, у стратегији је напоменуто да ниједна од земаља у региону не нуди подстицаје, нити има развијену инфраструктуру за електричне пуњаче и другу потребну инфраструктуру.

“У свим земљама региона нафтни производи су доминантан тип горива и главни загађивач у сектору транспорта, посебно кад је друмски саобраћај у питању. Постоји потреба за јединствени приступ у постављању стандарда за емитовање ових честица, који су тренутно од ЕУРО 3 до ЕУРО 6. Овај проблем би требало да заједнички рјешавају надлежна министарства у секторима саобраћаја, економије, животне средине и других релевантних институција. Западни Балкан би требало да тежи истим стандардима као и ЕУ, тако што ће поставити строже стандарде за сузбијање загађења”, наглашено је.

Filter 2019