Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /латиница

У Болници ”Србија” одржана едукација о вакцинацији и пандемији корона вируса

Извор: ЈЗУ Болница Србија

У Болници “Србија” одржано је неколико сесија и предавања посвећених тренутно најактуелнијој теми – вакцинацији против корона вируса. Едукацији су присуствовали радници Болнице и Дома здравља Источно Сарајево.

„Велико нам је задовољство да будемо овдје у Болници „Србија“ која је наша партнер болница и са којом имамо велике планове“, истакао је декан Медицинског факултета у Фочи проф. др Дејан Бокоњић.

На сарадњу са факултетом поносни су и у Болници. Директор Небојша Шешлија каже да се већ ради на развијању идеје да Болница „Србија“ постане база едукативног усавршавања медицинског кадра из цијеле регије. Веома је важно нагласити што ће доктори специјалисти из наше установе постати коментори за специјализанте како у нашој установи, а такође и за специјализанте из других болница, што је био и један од циљева нашег менаџмента. Са преуређењем амфитеатра у конгресну салу добили смо извандредне услове за одржавање едукативних семинара и састанака.

“Данас имамо прилику да у сарадњи са Домом Здравља Источно Сарајево организујемо овакав вид едукације нашег кадра. Вријеме је да разговарамо о ефектима корона вируса и о начинима на који су се установе различитог нивоа здравствене заштите бориле са пандемијом“, нагласио је Шешлија.

Доктор Данко Васиљевић из Дома здравља Источно Сарајево истакао је да је едукација прилика да се дају смјернице за даље активности.

“То укључује масовну имунизацију нашег становништва. Дом здравља заједно са Болницом „Србија“ и Медицинским Факултетом у Фочи жели да едукацијом властитог кадра унаприједи рад и да буде у току свих актуелних достигнућа у медицинској струци. Надамо се наставку сарадње“, изјавио је др Васиљевић.

На едукацији су још говорили и проф. др Биљана Мијовић, др Жанка Ерановић, специјалиста инфектологије, др Драгица Андрић и др Јелена Петровић.

Filter 2019