Wed. Dec 8, 2021
ћирилица /latinica

Uskoro počinje gradnja novog vrtića u Istočnom Novom Sarajevu

Autor: FILTER/M.K.

Na sjednici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo donesen je zaključak kojim se traži preusmjeravanje sredstava za izgradnju novog vrtića. Objekat će se graditi u Centru 3, u blizini vještačkog jezera. Sredstva od 300.000 KM, Grad Istočno Sarajevo ranije je namijenio završetku objekta galerije Kućanski.

Odlukom o raspodjeli kreditnih sredstava Grada Istočno Sarajevo za infrastrukturne projekte u opštinama, u prošloj godini je 300.000 KM namijenjeno završetku objekta galerije Kućanski u Istočnom Novom Sarajevu. Odbornici Skupštine opštine usvojili su danas zaključak kojim traže da se pomenuta sredstva usmjere za izgradnju novog vrtića u ovoj opštini.

„Mislimo da je u ovom trenutku potrebnije da ta sredstva preusmjerimo u izgradnju vrtića koji trebamo graditi u okviru regulacionog plana Centar 3. Tu imamo podršku kabineta predsjednika RS jer je za ovu namjenu izdvojeno 200.000 KM. S ovih 300.000 i sredstvima koja će izdvojiti Opštinska uprava, u narednih godinu dana imaćemo novi vrtić koji će se nalaziti pored vještačkog jezera“, objasnio je Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Lokacija je spremna a u narednih 10-15 dana biće završen i projekat. Uslijediće izbor izvođača radova, pa bi radovi mogli početi već u avgustu.

„Projektom je planiran objekat za 120 djece, ali će predvidjeti i dogradnju u budućnosti kada se pojavi potreba za boravkom većeg broja djece“, dodaje Katić.

Rekli smo da ćemo biti konstruktivna opozicija i to pokazujemo, poručuju iz SDS-a. Pohvalili su odrđene odluke, ali imaju zamjerke na dodjelu prostora „Hercegovačkoj kući“ u novoj dvorani.

Naime, odbornici su danas usvojili odluku kojom se poslovni prostor u vlasništvu opštine ustupa SRC „Slavija“ upravo za radnju „Hercegovačke kuće“. Ranije je dogovoreno da ona posluje u sastavu SRC „Slavija“.

„Mi dajemo poslovni prostor besplatno na korištenje nekoj privatnoj firmi a znamo da SRC „Slavija“ posluje u apsolutnom minusu. Na prethodnoj sjednici SRC „Slavija“ je bio u minusu – u izvještaju je bilo 1.700 KM prihoda a 200.000 KM rashoda. Mislimo da treba poslovati u plusu a da direktor ne radi svoj posao kako treba“, rekao je odbornik SDS-a Stefan Ignjatović.

Na današnjoj sjednici dosadašnji direktor KC Istočno Sarajevo Mladen Janković ponovo je izabran za rukovodioca ove ustanove.

Filter 2019