Tue. Jul 27, 2021
ћирилица /латиница

Ускоро почиње градња новог вртића у Источном Новом Сарајеву

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

На сједници Скупштине општине Источно Ново Сарајево донесен је закључак којим се тражи преусмјеравање средстава за изградњу новог вртића. Објекат ће се градити у Центру 3, у близини вјештачког језера. Средства од 300.000 КМ, Град Источно Сарајево раније је намијенио завршетку објекта галерије Кућански.

Одлуком о расподјели кредитних средстава Града Источно Сарајево за инфраструктурне пројекте у општинама, у прошлој години је 300.000 KМ намијењено завршетку објекта галерије Kућански у Источном Новом Сарајеву. Одборници Скупштине општине усвојили су данас закључак којим траже да се поменута средства усмјере за изградњу новог вртића у овој општини.

„Мислимо да је у овом тренутку потребније да та средства преусмјеримо у изградњу вртића који требамо градити у оквиру регулационог плана Центар 3. Ту имамо подршку кабинета предсједника РС јер је за ову намјену издвојено 200.000 KМ. С ових 300.000 и средствима која ће издвојити Општинска управа, у наредних годину дана имаћемо нови вртић који ће се налазити поред вјештачког језера“, објаснио је Јован Kатић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Локација је спремна а у наредних 10-15 дана биће завршен и пројекат. Услиједиће избор извођача радова, па би радови могли почети већ у августу.

„Пројектом је планиран објекат за 120 дјеце, али ће предвидјети и доградњу у будућности када се појави потреба за боравком већег броја дјеце“, додаје Катић.

Рекли смо да ћемо бити конструктивна опозиција и то показујемо, поручују из СДС-а. Похвалили су одрђене одлуке, али имају замјерке на додјелу простора „Херцеговачкој кући“ у новој дворани.

Наиме, одборници су данас усвојили одлуку којом се пословни простор у власништву општине уступа СРЦ „Славија“ управо за радњу „Херцеговачке куће“. Раније је договорено да она послује у саставу СРЦ „Славија“.

„Ми дајемо пословни простор бесплатно на кориштење некој приватној фирми а знамо да СРЦ „Славија“ послује у апсолутном минусу. На претходној сједници СРЦ „Славија“ је био у минусу – у извјештају је било 1.700 KМ прихода а 200.000 KМ расхода. Мислимо да треба пословати у плусу а да директор не ради свој посао како треба“, рекао је одборник СДС-а Стефан Игњатовић.

На данашњој сједници досадашњи директор KЦ Источно Сарајево Младен Јанковић поново је изабран за руководиоца ове установе.

Filter 2019