Tue. Jul 27, 2021
ћирилица /латиница

Упозорење на могуће непогоде од данас до недјеље

Извор: Срна

У Републици Српској су данас и током викенда могуће локалне непогоде, које би данас и сутра могле бити праћене градом, упозорење је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Из Завода су навели да ће и данас бити веома вруће, са максималном дневном температуром од 32 до 37, локално и око 39 степени Целзијусових.

– Послије подне и увече углавном од централних предјела ка сјеверу, сјевероистоку и истоку очекују се пљускови са грмљавином праћени јачим вјетром у зони падавина, а могућа је појава града локално – наведено је у саопштењу.

Сутра ујутру ће бити промјенљиво до умјерено облачно од југозапада ка сјеверу и истоку мјестимично могућа која кап кише, у осталим предјелима претежно ведро и сунчано.

Током дана ће на сјеверу бити претежно облачно, послије подне промјенљиво уз услове за по који пљусак праћен грмљавином, углавном од централних предјела ка истоку и југоистоку, гдје су могуће и локалне непогоде праћене градом и јачим вјетром у зони падавина, док ће дневна температура ваздуха бити мало нижа него претходних дана, а ноћу ће бити свјежије.

Минимална температуре ваздуха биће од 14 до 20, а највиша дневна од 25 до 31, на југоистоку и југу до 36 степени Целзијусових.

У недјељу, 11. јула, јутро ће у већини предјела бити ведро и сунчано, у источним предјелима биће промјенљиво облачно, док ће током дана и послије подне бити услова за по који пљусак праћен грмљавином, углавном од централних предјела ка истоку и југоистоку, а могуће су и локалне непогоде.

Минимална температура ваздуха износиће 14 до 20, а највиша дневна од 27 до 32, на југу до 35 степени Целзијусових.

У понедјељак, 12. јула, јутро ће у већини предјела бити ведро и сунчано, а током дана ће бити сунчано и поново веома топло, уз пораст дневне температуре ваздуха, која ће износити од 29 до 35, на југу до 38 степени Целзијусових, док ће минимална износити од 14 до 20 степени Целзијусових.

У уторак, 13. јула, јутро ће у већини предјела бити ведро и сунчано, а током дана сунчано и вруће, уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха износиће од 14 до 20, а највиша дневна од 29 до 35, на сјеверу и југу до 38 степени Целзијусових.


Filter 2019