Tue. Oct 26, 2021
ћирилица /latinica

Umjetnička radionica “Crta više” okupila 42 mališana

Autor: FILTER/D.L.

U Kulturno – sportskom centru Pale danas je održana umjetnička radionica crtanja „Crta više“ koja je okupila 42 mališana uzrasta od 8 do 12 godina.

Paljanin Drago Marjanović, autor izložbe i današnji učitelj crtanja, rekao je da je ideja o radionici nastala kada je grupa djece posjetila njegovu izložbu i time pokazala interesovanje za ovu vrstu umjetnosti.

„Na današnjoj radionici crtaćemo portret, a prije toga počećemo sa jednom vježbom crtanja glave, nosa, očiju i usana. Poenta je da se ne smije baciti nijedan crtež kada se crta. Neophodno je skupljati crteže, skupiti ih deset ili dvadeset, složiti ih i na taj način možemo vidjeti koliko smo napredovali. Ima jedno pravilo kada je u pitanju crtanje portreta, a to je da se na dan crta samo jedan portret, a nakon toga se crtaju lutkice, haljinice, autići, kako se čovjek ne bi prezasitio. Ja se nadam da će se ovo druženje nastaviti i u narednom periodu“, dodao je Marjanović.

Šestogodišnja Tajna Đogo, jedna od učesnica radionice, rekla je da se prijavila zato što voli da crta.

„Volim da crtam ljude iz okruženja, a najviše svoju tetku. Ono što budem danas nacrtala, pokloniću njoj“, rekla je Tajna.

Direktor Kulturno – sportskog centra Pale Slavka Brezo istakla je da je glavni cilj ove radionice druženje, te dodala da će i u narednom periodu nastojati da organizuju slična dešavanja.

„Nadamo se da će se na današnjoj radionici kod nekoga roditi ljubav za ovu vrstu umjetnosti. Imali smo veliki broj prijavljenih. Učesnike smo podijelili u dvije grupe. Jedna grupa će imati kviz znanja, dok će druga lagano da kreće u umjetničke vode, pa ćemo ih onda zamijeniti sat vremena“, naglasila je Brezo.

Filter 2019