Умјетничка радионица “Црта више” окупила 42 малишана

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У Културно – спортском центру Пале данас је одржана умјетничка радионица цртања „Црта више“ која је окупила 42 малишана узраста од 8 до 12 година.

Паљанин Драго Марјановић, аутор изложбе и данашњи учитeљ цртања, рекао је да је идеја о радионици настала када је група дјеце посјетила његову изложбу и тиме показала интересовање за ову врсту умјетности.

„На данашњој радионици цртаћемо портрет, а прије тога почећемо са једном вјежбом цртања главе, носа, очију и усана. Поента је да се не смије бацити ниједан цртеж када се црта. Неопходно је скупљати цртеже, скупити их десет или двадесет, сложити их и на тај начин можемо видјети колико смо напредовали. Има једно правило када је у питању цртање портрета, а то је да се на дан црта само један портрет, а након тога се цртају луткице, хаљинице, аутићи, како се човјек не би презаситио. Ја се надам да ће се ово дружење наставити и у наредном периоду“, додао је Марјановић.

Шестогодишња Тајна Ђого, једна од учесница радионице, рекла је да се пријавила зато што воли да црта.

„Волим да цртам људе из окружења, а највише своју тетку. Оно што будем данас нацртала, поклонићу њој“, рекла је Тајна.

Директор Културно – спортског центра Пале Славка Брезо истакла је да је главни циљ ове радионице дружење, те додала да ће и у наредном периоду настојати да организују слична дешавања.

„Надамо се да ће се на данашњој радионици код некога родити љубав за ову врсту умјетности. Имали смо велики број пријављених. Учеснике смо подијелили у двије групе. Једна група ће имати квиз знања, док ће друга лагано да креће у умјетничке воде, па ћемо их онда замијенити сат времена“, нагласила је Брезо.

Filter 2019