Умро Милан ”Бард” Живадиновић: Легендарни тренер и бивши селектор нас је напустио

Извор: mondo.rs

Тужне вијести за српски фудбал, умро је Милан Живадиновић. Популарни “Бард” напустио нас је у својој 77. години живота, пише “Објектив”. Kако се наводи он је имао мождани удар још 4. јула, а од тад је водио велику битку за свој живот. Нажалост на крају није успио да побиједи.

У својој богатој каријери остварио се и као фудбалер пошто је наступао за Црвену звезду, Челик из Зенице, Вардар, Слободу из Ужица, Ријеку и Црвенку.

Ипак много већи траг оставио је као тренер. У каријери која је трајала скоро четири деценије највеће станице су му Црвена звезда коју је тренирао почетком деведесетих и репрезентација Југославије чији је селектор био у периоду 1998. до 1999. године.

Тренерску каријеру почео је 1974. године у Спартаку из Суботице, а онда је услиједио читав низ домаћих клубова. Радио је у Напретку, Раду, Сутјесци, Будућности из Подгорице, Радничком из Ниша, Приштини, ОФK Београду и Обилићу.

Имао је и богату инострану каријеру углавном у Азији и Африци пошто је радио у Ираку, Гани, Kини, Саудијској Арабији, Kувајту…

Filter 2019