Стиже нови талас врућина

Након периода киша, према прогнози Хидрометеоролошког завода, поново се враћају нешто више температуре.

У петак се у Босни и Херцеговини очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Вјетар ће бити слаб сјеверног и сјевероисточног смјера, а најнижа јутарња температура ваздуха износиће већином између 11 и 16, на југу земље до 22. Највиша дневна температура биће углавном између 27 и 31, на југу земље до 34.

Првог дана викенда очекује се претежно сунчано. Вјетар ће бити слаб источног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура ваздуха између 12 и 17 степени, а на југу земље до 22. Највиша дневна температура биће углавном између 29 и 34, на југу земље до 36.

У недјељу у Босни и Херцеговини ће бити сунчано уз малу до умјерену облачност. Вјетар ће бити слаб до умјерене јачине јужног и југозападног смјера. Најнижа јутарња температура већином између 14 и 18, на југу земље до 23. Највиша дневна температура између 33 и 39.

Након промјене с много кише и нешто нижим температурама, у Хрватску се враћа сунце, али и врло високе температуре, најављују метеоролози.

Врућине стижу за викенд и посебно би могле бити изражене у недјељу. Трајаће, према најавама, до средине седмице.

Сличне прогнозе су и за Србију. Послије неколико дана пљускова, олуја и невремена, вријеме се усталило, али већ од недеље метеоролози најављују нови тропски талас, с температурама и до 40 степени.

Према најавама биће знатно краћи него претходни.

Filter 2019