СИПА на KЦУС због сумње у несавјесно лијечење и злоупотребе положаја

Извор: Независне новине

Инспектори Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) од јутрос у осам сати врше претресе на Kлиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Претреси се врше по наредби Општинског суда у Сарајеву, а све због навода који се доводе у везу с почињењем више кривичних дјела.

Kако је Кликсу потврдила портпарол Тужилаштва KС Азра Бавчић, претрес се врши под надзором ове институције, а изузима се одређена документација у вези с раније формираним предметима.

Kако Независне сазнају, претреси се доводе у везу с тешким кривичним дјелима против здравља људи, као и кривичним дјелом несавјесног лијечња, али и злоупотребе положаја.

Највјероватније су повод истраге недавна писма анестезиолога, као и тужбе грађана које су упућиване правосудним институцијама, а везане су за несавјесно лијечење грађана од КОВИД-а.

Ситуација на KЦУС-у посебно је дошла у фокус интересовања јавности, али и правних институција кад се у априлу појавило писмо анестезиолога који су се жалили на бројне проблеме, а све због кориштења “малина респиратора” због којих су федерални премијер Фадил Новалић, суспендовани директор ФУЦЗ-а Фахрудин Солак, власник “Сребрене малине” Фикрет Хоџић, као и федерална министарка Јелка Милићевић завршили на суду.

Kасније су услиједили бројни откази и одласци љекара из ове здравствене установе.

Filter 2019