Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /латиница

РХМЗ издао упозорење на високе температуре

Извор: Срна

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се од данас до сриједе, 14. јула, у Републици Српској очекује висока дневна температура ваздуха, локално и врло висока, која ће износити и до 39 степени Целзијусових.

Током данашњег дана очекује се пораст дневне температуре која ће на југу износити и до 38 степени Целзијусових.

На југу и сјеверу локално се очекује тропска ноћ са минималном температуром од 20 степени и изнад, док ће у осталим предјелима бити свјежије.

Дуваће слаб вјетар, претежно сјеверних смјерова прије подне, потом и умјерен западни, југозападни.

Сутра ујутру у већини предјела биће ведро и сунчано, а током дана вруће, уз малу дневну облачност. Увече је локално могућ краћи локални пљусак праћен грмљавином, углавном на сјевероистоку и од југозапада ка дијелу сјевера.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, претежно јужних смјерова.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 20, на сјеверу и југу до 23 степена, а највиша дневна од 29 до 35, на сјеверу и југу до 39 степени Целзијусових.

У сриједу, 14. јула, у току ноћи биће топло, локално на југу и сјеверу могућа је тропска ноћ са минималном температуром од 20 степени и више.

Ујутру ће у већини пређела бити ведро и сунчано, а током дана сунчано и вруће, уз дневни развој облачности и могућ локални пљусак.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 20, на сјеверу и југу до 23 степена, док ће највиша дневна износити од 29 до 35, на сјеверу и југу до 38 степени Целзијусових.

У четвртак, 15. јула, у току ноћи биће топло, локално на југу очекује се тропска ноћ са минималном температуром од 20 степени Целзијусових и изнад, док ће у осталим предјелима бити свјежије.

Ујутру ће у већини пређела бити ведро и сунчано, а током дана биће сунчано и вруће уз дневну облачности, док је послије подне локално могућ краћи пљусак.

Минимална температура ваздуха од 15 до 21 степен, а највиша дневна температура ваздуха од 29 до 35, на југу до 36 степени Целзијусових.

У петак, 16. јула, током јутра и дана очекује се промјенљиво до умјерено облачно вријеме, једино ће на крајњем југу бити топло уз малу дневну облачност.

Послије подне и увече локално су могући киша и пљускови углавном у централним предјелима и дијелом ка сјеверу, североистоку, који ће донијети мали пад температуре.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 19, на југу до 21 степен, а највиша дневна од 24 до 30, на југу и југоистоку до 32 степена Целзијусова.

Filter 2019