Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /латиница

Протест бораца у Источном Сарајеву

Извор: РТРС/Срна

Незадовољни тренутним статусом припадници борачких удружења организовали су мирни протест у Источном Сарајеву и том приликом затражили потписивање меморандума о сарадњи.

У документу који је упућен Влади Српске налази се неколико захтјева који би, кажу, ријешили статусне и животне проблеме демобилисаних бораца, дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Демобилисани борци очекују да документ буде потписан до 1. септембра.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је на протестном скупу да је при крају рјешење питања редовног мјесечног примања демобилисаних незапослених бораца.

Савчић је увјерен да ће се у меморандуму о сарадњи између БОРС-а и Владе у потписаном облику наћи и више од онога што је предвиђено, као и трајна обавеза одговорних који раде на побољшању положаја бораца.

Он је истакао да су борци највише допринијели стварању Републике Српске и да због тога треба да буду на првом мјесту, те додао да је оно што су данас изнијели на овом скупу за њега заповијест јер брига о борцима није само питање данашњице, већ и будућности.

На повике једног од окупљених, који је прије обраћања Савчића рекао да им он не треба, генерал је одговорио да би волио да му је то речено 1992. или у мају 1993. године када је био на Игману, те у многим другим приликама у зони Сарајевско-романијског корпуса.

– Част ми је да сам својој крвљу и дијелом тијела учествовао у одбрани Сарајевско-романијске регије, Српског Сарајева и српског народа. Ево, и свађа нас дијели, чини нејединственим и нејаким. Лажи, измишљотине, клевете, то је оно што је опасно, не због данашњег скупа, него уопште за нашу будућност и судбину – истакао је Савчић.


Filter 2019