Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /latinica

Promjene u rukovodstvu TO “Jahorina”: Tošiću istekao mandat, Ikonić novi v.d direktora

Autor: FILTER/M.K.

Dosadašnji direktor gradske Turističke organizacije “Jahorina” Igor Tošić, danas je razriješen dužnosti. Tošiću je istekao mandat, a odbornici Skupštine grada su za vršioca dužnosti direktora imenovali Igora Ikonića.

Tošić je istakao da se trudio tokom rada da ostvari dobre rezultate, te da imaju čime da se ponose i pohvale.

Igor Tošić

“Osim brojnih projekata koje smo uspjeli da realizujemo s ciljem unapređenja turističke ponude i promocije grada, imamo Romaniju sa svjetskim sadržajem koji se zove Via ferata “Sokolov put”. To će sigurno u narednom periodu da postane mjesto koje će posjetiti veliki broj turista. Izdvojio bih i balon na topli vazduh, koji će uskoro biti dostupan svim ljubiteljima takve vrste ponude”, istakao je Tošić, koji je zahvalio medijima za korektnu i uspješnu saradnju.

Ikonić: Očekujem saradnju sa svim turističkim akterima jer turizam ne treba da poznaje barijere

U izjavi za Filter Igor Ikonić navodi da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je predložen i imenovan za v.d direktora gradske Turističke organizacije. Poručuje da je turizam oblast koja nas spaja i predstavlja važan segment kompletnog razvoja privrede Istočnog Sarajeva.

“Moram iskoristiti priliku i da pohvalim rad mog prethodnika koji je ostavio pozitivan trag u gradskoj Turističkoj organizaciji. Naročito je značajna saradnja sa međunarodnim organizacijama i kandidovanje projekata, na šta ću  svakako staviti akcenat u mom budućem radu, i što ću pokušati dodatno da unaprijedim”, kaže Ikonić.

Dodaje da budući koncept organizacije gradske Turističke organizacije sam po sebi nameće saradnju sa svim opštinama, koja će sigurno značiti bolju promociju turističkih proizvoda.

Igor Ikonić

“Naravno, sam razvoj naših najvećih turističkih potencijala  kao što su Jahorina, Trebević, Romanija, Ravna planina dodatno nas obavezuje da na još bolji i svrsishodniji način obavljamo posao zbog koga smo i osnovani a to je promocija i unaprijeđenje turizma.Očekujem korektnu i uspješnu saradnju sa svim turističkim akterima, nadam se bez politikanstva. Turizam, po meni, ne treba da poznaje barijere, pogotovo ne političke. Upravo tako ću se i postaviti u narednom periodu jer smatram da nosim jednu novu energiju koju ću pokušati  da iskoristim za dobrobit razvoja turizma na nivou Istočnog Sarajeva, Sarajevsko-romanijske regije, ali i čitave Republike Srpske”, poručuje Ikonić.

Filter 2019