Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Промјене у руководству ТО “Јахорина”: Тошићу истекао мандат, Иконић нови в.д директора

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Досадашњи директор градске Туристичке организације “Јахорина” Игор Тошић, данас је разријешен дужности. Тошићу је истекао мандат, а одборници Скупштине града су за вршиоца дужности директора именовали Игора Иконића.

Тошић је истакао да се трудио током рада да оствари добре резултате, те да имају чиме да се поносе и похвале.

Игор Тошић

“Осим бројних пројеката које смо успјели да реализујемо с циљем унапређења туристичке понуде и промоције града, имамо Романију са свјетским садржајем који се зове Виа ферата “Соколов пут”. То ће сигурно у наредном периоду да постане мјесто које ће посјетити велики број туриста. Издвојио бих и балон на топли ваздух, који ће ускоро бити доступан свим љубитељима такве врсте понуде”, истакао је Тошић, који је захвалио медијима за коректну и успјешну сарадњу.

Иконић: Очекујем сарадњу са свим туристичким актерима јер туризам не треба да познаје баријере

У изјави за Филтер Игор Иконић наводи да му је изузетна част и задовољство што је предложен и именован за в.д директора градске Туристичке организације. Поручује да је туризам област која нас спаја и представља важан сегмент комплетног развоја привреде Источног Сарајева.

“Морам искористити прилику и да похвалим рад мог претходника који је оставио позитиван траг у градској Туристичкој организацији. Нарочито је значајна сарадња са међународним организацијама и кандидовање пројеката, на шта ћу  свакако ставити акценат у мом будућем раду, и што ћу покушати додатно да унаприједим”, каже Иконић.

Додаје да будући концепт организације градске Туристичке организације сам по себи намеће сарадњу са свим општинама, која ће сигурно значити бољу промоцију туристичких производа.

Игор Иконић

“Наравно, сам развој наших највећих туристичких потенцијала  као што су Јахорина, Требевић, Романија, Равна планина додатно нас обавезује да на још бољи и сврсисходнији начин обављамо посао због кога смо и основани а то је промоција и унапријеђење туризма.Очекујем коректну и успјешну сарадњу са свим туристичким актерима, надам се без политиканства. Туризам, по мени, не треба да познаје баријере, поготово не политичке. Управо тако ћу се и поставити у наредном периоду јер сматрам да носим једну нову енергију коју ћу покушати  да искористим за добробит развоја туризма на нивоу Источног Сарајева, Сарајевско-романијске регије, али и читаве Републике Српске”, поручује Иконић.

Filter 2019